Dit bananenbrood is mijn ideale ontbijt voor als ik weinig tijd heb ‘s ochtends. Het liefst met een dikke laag notenpasta. Je kunt het brood ook in plakken in de vriezer bewaren, zo heb je altijd wat op voorraad!

Ingrediënten

  • 230 gram havermeel (of quinoameel)
  • 120 ml havermelk
  • 4 el zachte kokosolie
  • 1 el citroensap
  • 350 gram rijpe bananen
  • 3 el chiazaad
  • 4 el rauwe cacao
  • 2 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Bereiding

Meng het chiazaad met ongeveer 100 – 130ml water. Laat een kwartiertje rusten totdat er een gelei ontstaat. Je wilt dat al het vocht is opgenomen, dus voeg niet direct teveel water toe. Voeg eventueel wat extra water toe, of als het te nat blijft wat extra chiazaad. Zorg dat alle zaadjes vocht hebben opgenomen.

Warm de oven voor op 185 graden hetelucht.

Meng in een blender de bananen met de havermelk, kokosolie en het citroensap. Blend totdat er een egale massa ontstaat.

Meng in een kom het havermeel met de cacao, baking soda, bakpoeder en het zout. Roer goed door elkaar. Spatel hier vervolgens het mengsel uit de blender doorheen en tot slot de chiazaadjes. Roer goed door elkaar.

Vet een bakblik in met kokosolie en doe het mengsel erin. Bak het brood in 50-55 minuten gaar.
Laat het brood goed afkoelen voordat je hem aansnijdt!

#ownyourhealth

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *