Je hebt tegenwoordig in de supermarkt ontzettend veel keuze aan plantaardige burgers, maar ze zelf maken is ontzettend makkelijk en eigenlijk ook veel lekkerder.
Dit recept is heel basic en je kunt er eindeloos mee variëren. Voel je vrij om te werken met de kruiden die jij het meest lekker vindt, of de linzen te vervangen voor bijvoorbeeld bruine bonen.

Ingrediënten

  • scheutje olijfolie
  • 1/2 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram oesterzwammen
  • 2 el tamari
  • 100 gram (glutenvrij) havermeel
  • 1 potje linzen
  • 2 el edelgistvlokken
  • 1 tl gerookte paprikapoeder

Bereiding

Spoel de linzen af met water. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe. Snipper de ui en doe deze in de pan met de uitgeperste knoflook. Snijd de oesterzwammen in stukken en doe deze in de pan samen met de tamari en gerookte paprikapoeder. Roerbak zo’n twee minuten.

Doe het meel, de bonen en edelgistvlokken bij elkaar in een kom en meng goed door elkaar. Voeg vervolgens de oesterzwam mix toe aan het mengsel. Laat het even afkoelen en roer vervolgens nogmaals goed door. Maak hier vervolgens 3-4 burgers van en bak ze knapperig op middelhoog vuur.

Ik gebruikte als “broodje” voor de burgers twee portobello’s. Ik roosterde deze met een klein beetje olijfolie in de oven, 30 minuten op 200 graden.

#ownyourhealth

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *