Linzen zijn een fantastische bron van plantaardige proteïne, ijzer en vezels. Ze hebben een korte kooktijd en je kunt ze verwerken in allerlei soorten gerechten. Vooral in salades zorgen ze voor een heerlijke bite. Deze linzensalade heb ik op smaak gebracht met mijn favoriete dressing, de combinatie van linzen en tahin is er eentje om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten

  • ongeveer 200 gram linzen
  • 50 gram paprika, in stukjes gesneden
  • 2 handjes snijbiet (of spinazie)
  • 1 handje gekiemde sprouts of alfalfa
  • een kwart avocado
  • 1 el pompoenpitten

voor de dressing

  • 1 el tahini
  • 1 el sesamolie
  • 1 el appel cider azijn
  • 1 el citroensap

Bereiding

Kook de linzen gaar in ongeveer 20-25 minuten.

Snijd de groenten in dunne reepjes en meng door elkaar.

Maak de dressing, roer goed door en laat 5 minuten rusten.

Meng vervolgens de groenten, linzen en dressing door elkaar en kneed de dressing goed door de groenten. Laat een paar minuutjes intrekken en geniet daarna van je heerlijke, voedende salade.

#ownyourhealth

2 antwoorden

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] de rijst bijvoorbeeld met een lekkere salade, gegrilde groentes en gebakken […]

  2. […] ik voorop stellen dat een volwaardig eetpatroon met veel groente, fruit, (glutenvrije) granen, peulvruchten, gezonde vetten en zoveel mogelijk plantaardige eiwitten […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *