Mijn missie

Ik wil een brug slaan tussen preventieve zorg en de huidige medische wereld. In een voor mij idealistisch zorgsysteem is er veel aandacht voor een holistische visie en werken we vooral preventief in plaats van symptoom gericht. Om dat te kunnen realiseren zullen we preventieve middelen beter toepasbaar moeten maken en health professionals daarin moeten opleiden, zodat we gezamenlijk kunnen evolueren tot een waterdicht en gezond systeem.

“A small group of determined and like-minded people can change the course of history.”

Stel je eens voor hoe onze samenleving eruit zou zien als we ons allemaal vitaal en op onze plek zouden voelen? Hoe zou het zijn als we ons leven niet meer als vermoeid, ongelukkig, gestresst en vastgeroest zouden ervaren?

Vanuit een gezonde, energieke, uitgeruste en geïnspireerde “ik” maken we hele andere keuzes. Er is dan ineens meer ruimte voor zelfreflectie, idealen en optimisme. En vanuit die eigenschappen sturen we een compleet andere energie de kosmos in die ervoor zal zorgen dat we in een gezondere en vitalere samenleving zullen gaan leven.

In ons huidige zorgsysteem werken we vooral vanuit symptoombestrijding, ondanks het feit dat er meer dan genoeg wetenschappelijk bewijs, ervaring en kennis is dat we (welvaart)ziekten vanuit een andere invalshoek moeten benaderen. Diabetes, hart- en vaatziekten, kanker, auto-immuunziekten, maar ook de kwaliteit van herstel na blessures worden beïnvloed en niet zelden veroorzaakt door onze leefstijl.

En precies daar ligt mijn uitdaging. Knowledge is power, maar dan moet die kennis wel toepasbaar zijn. Hoe gaan we health professionals hierin opleiden en tegelijkertijd individuen bewust maken van de (vaak onbewust) ongezonde keuzes die ze maken?

I’ve got it covered. In de vorm van wetenschappelijk onderbouwde artikelen, geschreven vanuit mijn visie. Maar ook middels lezingen, trainingen en workshops.

Laat je inspireren en ga de commitment aan om beter voor jezelf te zorgen én de generaties na ons.