Deze taart is echt heel erg lekker. Sommige rauwe taarten worden al snel heel compact, maar de vulling van deze lemon cheesecake blijft heerlijk romig. En het fijne is dat je niet veel ingrediënten nodig hebt om hem te maken.

Voel je overigens vrij om de amandelen van de bodem te vervangen voor andere noten. Je kunt een mix maken van verschillende soorten noten, of kiezen voor bijvoorbeeld pecannoten of paranoten.

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 2 cups rauwe amandelen
  • 8 grote medjool dadels
  • 2 el kokosolie
  • een paar druppels vanille extract
  • snufje himalaya zout

Voor de vulling

  • 2 cups cashewnoten (een nacht geweekt in koud water)
  • 1 cup amandelmelk
  • sap van 3 halve citroenen
  • 6 theelepels maple syrup
  • 2 el kokosolie

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en puls/blend totdat je een sticky massa hebt met nog kleine stukjes noot zichtbaar. Verspreid deze over de bodem van een springvorm en druk goed aan. Leg eventueel wat bakpapier op de bodem. Zet de bodem in de diepvries terwijl je de vulling maakt.

Doe alle ingrediënten voor de vulling in een blender. Blend totdat je een egale, romige massa hebt. Giet deze over de bodem en doe de taart terug in de diepvries voor minstens 3 uur. Dek hem even af met aluminium- of vershoudfolie.

Haal de cheesecake zo’n 10 minuten voordat je hem gaat aansnijden uit de diepvries. Zet hem niet te lang buiten buiten de koeling, want dan gaat hij smelten. Garneer met bijvoorbeeld partjes citroen, munt, walnoten of kokosrasp.

#ownyourhealth

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *