Deze hummus met zoete aardappel, peterselie en extra knoflook is heerlijk voor op brood, door je salade of om groente in te dippen. Hij is lekker pittig, maar niet te scherp, met een lekkere bite, maar niet te stevig. Én hij is super snel gemaakt.

Ingredienten

  • 2 middelgrote zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 potjes kikkererwten, uitgelekt
  • 2-3 el olijfolie
  • sap van één citroen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el tahin
  • 2 tl komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 1/2 tl cayenne peper
  • 2 el appelcider azijn
  • zout en peper
  • verse peterselie

Bereiding

Kook of stoom de zoete aardappel blokjes in ongeveer 20 minuten gaar. Blend ze in een krachtige blender of met de staafmixer tot een gladde puree.

Doe alle ingrediënten, behalve de kikkererwten, in een keukenmachine en doe daar 14 el van de zoete aardappel mousse bij. Maal tot een gladde substantie. Doe daarna de kikkererwten erbij en pulseer nog een aantal keer tot de hummus de substantie heeft die jij het lekkerst vindt. Ik houd van een bite en vind het fijn als er nog wat grove stukken kikkererwt inzitten, maar je kunt hem ook helemaal fijnmalen.

Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast, dan blijft hij ongeveer een week goed!

#ownyourhealth

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *